Menstruatiecup productinformatie

Het gebruik

Maak je menstruatie een stuk comfortabeler met de GOODLIFE menstruatiecup. Deze menstruatiecup vangt 3 tot 4 keer zoveel vocht op als een tampon. Hij is daardoor tot wel 12 uur lang te gebruiken. Laat jouw menstruatieperiode de dagelijkse activiteiten niet meer beïnvloeden. Ideaal voor:

  • Sporten
  • Zwemmen
  • Werkdag
  • Sauna
  • Slapen
  • Studeren

 

Deze herbruikbare en duurzame menstruatiecup is gemaakt van eersteklas medical silicone. Dit zorgt voor het juiste comfort en is zeer hygiënisch. De menstruatiecup tast de PH waarde van de vagina niet aan en voorkomt irritatie of uitdroging. Het gebruik kan de eerste keer een beetje wennen zijn, maar met onze instructies helpen we je daar zo goed mogelijk bij.

De GOODLIFE menstruatiecup zorgt voor een fijner gevoel bij het menstrueren. Daarbij ben je milieubewust en bespaar je al snel meer dan 50,- euro per jaar. Deze cup gaat jaren mee, reken uit je winst.

De juiste maat

Plaats de menstruatiecup goed onder de baarmoedermond en hij is lekvrij. Volg onze advies richtlijn voor het kopen van de juiste maat. Echter, bij elke vrouw varieert de positie van de baarmoeder en de vorm en grootte van de vagina. Belangrijk om dus in te schatten of deze richtlijn aansluit bij jouw vormen.

 

Maat S: voor een vaginale bevalling of < 25 jaar.

Maat L: na een vaginale bevalling of > 25 jaar.

Instructieboekje

Deze GOODLIFE menstruatiecup set wordt geleverd met 1 cup in maat S of L, instructieboekje en handig opbergzakje.

Stap 1: inbrengen

Was je handen met lauwwarm water en parfumvrije zeep. Desinfecteer de cup door hem 3-5 minuten te koken in water. Zorg dat je ontspannen bent en neem een comfortabele houding aan. Bijvoorbeeld gehurkt of met je voet op de rand van het bad/toilet. Er zijn verschillende methoden voor het vouwen van de cup. Zie de afbeelding met vouwmethoden.

 

Breng de cup volledig in, door hem los te laten en te draaien plopt hij open. Controleer of hij goed is uitgevouwen door voorzichtig aan het steeltje te trekken. Als hij goed is uitgevouwen voel je weerstand door het vacuüm dat is ontstaan. Het kan wenselijk zijn om glijmiddel te gebruiken. Breng dan een klein beetje aan op de gevouwen rand.

 

Stap 2: gebruiken

De cup neemt een aanzienlijk hoeveelheid vocht op. Afhankelijk van de hevigheid van de menstruatie hoeft cup minder vaak verwisseld/geleegd te worden in vergelijking met een tampon. Leeg de cup in ieder geval eens per 12 uur. Doordat hij vacuüm zit, zal niet los gaan zitten naarmate het vult met vocht. Voortaan zal menstrueren je dag niet meer hinderen.

 

Stap 3: verwijderen en schoonmaken

Gebruik lauwwarm water en was je handen met parfumvrije zeep. Bij het verwijderen van de cup is het wederom van belang dat je ontspannen bent. Neem een comfortabele houding aan. Pak het steeltje stevig vast en trek hem aan, gebruik tegelijkertijd je buik- en bekkenspieren om de cup naar beneden te drukken. Als je de bodem van de cup kan bereiken met je vingers, druk de wand in om het vacuüm te laten ontluchten. Verwijder de cup behendig door hem terug te trekken en van links naar rechts te bewegen.

 

Leeg de cup in het toilet en spoel af onder de kraan, vergeet de luchtgaatjes niet. Als er geen kraan is, veeg dan schoon met toiletpapier of vochtige toiletdoekjes. Als de cup schoon is, kan hij weer ingebracht worden. Als je aan het eind van de menstruatieperiode bent, desinfecteer dan de cup door hem 3-5 minuten te koken. Dit kan in een (oud)pannetje op het fornuis of in een (oude)mok met water in de magnetron. Zorg voor voldoende water dat de cup niet de bodem raakt tijdens het koken. Als de cup schoon is, berg hem op in het discrete katoenen GOODLIFE zakje.

EAN 0663151926553 & EAN 0663151926560

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
Gratis verzending
Menstruatieperiode met meer comfort